Марки трислоен паркет

Трислоен паркет Weitzer Parkett в Пловдив и страната от Примроус ЕООД Трислоен паркет Tarkett в Пловдив и страната от Примроус ЕООД Трислоен паркет Barlinek в Пловдив и страната от Примроус ЕООД Трислоен паркет Sinteros

Структура на трислойния паркет

Трислойният паркет е подова настилка, изработена изцяло от естествено дърво и съставена от механично слепени 3 слоя масивна дървесина с обща дебелина между 11 и 16 мм. Трите слоя са разположени перпендикулярно един на друг, което гарантира липсата на каквито и да е усуквания и измятания.

Структура на ламинирания паркет
  1. Горен слой - от 3 до 4 мм. Придава външния вид на паркета. Изработен е от висококачествена масивна дървесина, завършена с байц, покритие от лак или масло. Боите и покритието на горния слой са екологично чисти, предлагат високи нива на износоустойчивост и имат защита от слънчеви лъчи.
  2. Среден слой - напречно разположена иглолистна дървесина
  3. Стабилизиращ слой - фурнир от иглолистна дървесина.

Предимства на трислойния паркет

Трислойният паркет се произвежда с клик система, подобно на ламинирания паркет, която позволява изключително бързото и лесно редене на паркета. Трислойният паркет е по-дебел от ламината, в резултат на което клик системата е с по-дебел профил и съответно значително по-здрава.

За разлика от ламинирания паркет трислойният паркет подлежи на реставрация и може да бъде циклен до 2 пъти (подобно на естествения паркет). Все пак разликата между естествения и трислойния паркет е огромна. При естествения паркет работният слой, който подлежи на рециклиране / циклене, е над 1 сантиметър. При трислойните паркети този слой е само 3-4 милиметра.

Трислойният паркет е винаги фабрично лакиран и готов за полагане, т.е. няма нужда от циклене и лакиране при монтажа.