Как да проверите дали подът ви е равен?

нивелиране на под
Винаги преди да започнете да полагате избраното от вас подово покритие (плочки, ламинат, паркет и др.) е необходимо да се уверите, че подът ви е равен/нивелиран. В никакъв случай не се доверявайте на вашата зрителна представа, защото това може да ви струва скъпо. Съществуват различни техники за нивелация – с лазер, с воден шланг, с мастар и др. “Примроус” ЕООД ви препоръчва да използвате лазер, защото тази техника е най-прецизна, а в същото време и най-лесна.

Ако по случайност се окаже, че подът ви е равен, което рядко се случва, остава да проверите за наличие на ями и бубини (гърбици) по пода. Те в никакъв случай не трябва да превишават 2 мм. Откритите ями трябва да се запълнят, а наличните гърбици трябва да бъдат отнети/заравнени.

Не на последно място трябва да обърнете внимание на височината на пода в различните помещения. Изключително важно е височината на пода в санитарните помещения (баня, тоалетна, перални помещения и др.) да е по-малка, за да не се позволи преливане на вода в другите жилищни помещения.