Предимства на естествения паркет

Предимства на естествения паркет
Естественият паркет е прекрасен, натурален, нетоксичен продукт, които не предизвиква алергии и осигурява една безопасна и здравословна среда за вас и за децата ви!

Естественият паркет се отличава с висока износоустойчивост, твърдост и добри топлоизолационни качества.

Естественият паркет е най-добрият избор, който можете да направите в дългосрочен план, защото когато се състари, почернее или износи не е необходимо да го подменяте (както се случва при ламинираните паркети), а е достатъчно само да го изциклите, за да възвърне първоначалния си вид! Дебелината на ламелата при естествения паркет варира между 16 и 22 милиметра.  Между 8 и 12 милиметра от тях подлежат на циклене, което ви гарантира минимум 20 реставрации/цикленета.

Естественият паркет може да бъде изработен от различни видове дървесина. Традиционните видове дървесина са дъб, бук, ясен, орех, череша и клен. Използват се и екзотични дървесини. Такива са ироко, ипе, венге, махагон, зебрано и други.

Естественият паркет се отличава с огромно разнообразие от текстури и цветови оттеници. Нещо повече – след всяко циклене шарката на естествения паркет се променя и е уникална сама по себе си!

Естественият паркет лесно се приспособява към модните тенденции в подовите настилки. През последните години са особено актуални избелените, състарените и оцветените дървени подове. Тези ефекти при естествения паркет се постигат чрез процеса на тониране.

Естественият паркет е лесен за почистване и поддръжка, което е голямо предимство за домакините.