“Примроус” ЕООД – Услуги

Примроус ЕООД - Редене, циклене, фугиране, лакиране и полиране на паркет и дюшеме
Класните майстори на компания “Примроус” ЕООД изпълняват паркетна работа от всички нива на сложност. Видове паркетна работа:

 1. Поставяне на нов естествен паркет / дюшеме – услугата включва демонтаж на стария паркет (ако има нужда), поставяне на новия паркет, циклене, фугиране, циклене и лакиране.
 2. Освежаване на стар естествен паркет / дюшеме – услугата включва циклене, фугиране, лакиране и полиране на паркета или дюшемето.
 3. Освежаване на стар естествен паркет / дюшеме с новите модерни технологии – олио и вакса. Услугата включва циклене, тониране, лакиране и покритие с вакса или олио.
 4. Комплексна реставрация на стар естествен паркет / дюшеме – услугата включва частичен ремонт на пода, циклене, фугиране, полиране и лакиране.

Паркетната работа е трудоемък и сложен процес, при който строго трябва да се съблюдава технологията и да се прилага постоянен контрол. При поставянето / реденето / монтажа на паркета са изключително важни:

 1. използването на качествени и професионални материали и инструменти;
 2. добрата и качествена замазка на пода, която трябва да бъде добре нивелирана;
 3. начинът на редене на ламелите – начинът на редене се съобразява с размера на помещението, източника на светлината в него и ъгъла, под който пада светлината.

Ако сте решили в паркета да има декоративни фигури е добре предварително да планирате разположението на всички мебели в стаята, за да избегнете опасността декоративните фигури да бъдат скрити или прекъснати от мебелите и килимите при финалната подредба на стаята.

Повече информация за предлаганите от нас услуги можете да откриете тук: https://www.parketite.com/services.html

4 thoughts on ““Примроус” ЕООД – Услуги

 1. Статията ви е доста полезна за всички нас,които се нуждаем от подобна помощ като поддръжка на вече един доста стар паркет.На вилата ми имаме паркет,който е на повече от двадесет години и до сега не е би циклен.Сигурна, съм че след една такава процедура то няма да можем да го познаем като цвят, понеже колкото и да го мием и бършем с препарати, се е захабил и е станал един по тъмен.

  1. Благодарим Ви за коментара. Истината е, че след време и слънчевата светлина до известна степен допринася за потъмняването на паркета. С цикленето се маха единствено най-повърхностният захабен слой, като се цели не само да се освежи паркета, но и да се запази максимална част от неговата дебелина (неговия живот). Възстановявали сме стари паркети като вашия и резултатът наистина е впечатляващ.

 2. В Интернет пространствата вече има толкова много информация, че човек може и сам да си постави ламината, стига да е взел нужното количество. Има снимки и клипчета, но може би защото съм жена ми се вижда малко трудно ако се наложи да отрежа някое парченце. Тези машини са ми шумни и опасни. Тук пишете полезна информация и се надявам, че ще го правите за нас и през тази нова година така редовно.

Comments are closed.