Рисуван естествен паркет – най-горещата тенденция при подовите настилки

Рисуван естествен паркет – най-горещата тенденция при подовите настилки
Отегчени сте от стария си дървен под? Ами оцветете го! Но не по старомодния и скучен начин – само в един нюанс! Изрисувайте го! Превърнете го във ваше лично произведение на изкуството!

Геометрични форми или флорални мотиви, едноцветни или пъстроцветни – вариантите са много, а крайният резултат зависи изцяло от вашата креативност и творчески потенциал. Е, необходимо е и малко вдъхновение, но за него ще помогнем ние!

Започнете с нещо малко!

Бойте се да не съсипете своя естествен паркет или дюшеме? Ами започнете с нещо малко! Дървеният под на верандата или подът под изтривалката в коридора са отлични отправни точки!

Изрисувайте дюшемето на верандата или паркета под изтривалката

Вижте това дъбово дюшеме! Изглежда фантастично! Трансформацията е невероятна! Тайната се крие в правилното съчетаване на цветовете на мебелите на верандата с цветовете на изрисувания килим. Това е един от най-добрите “направи си сам” проекти, които сме виждали досега.

Изрисувайте само част от пода

Ако да изрисувате целия паркет ви се струва твърде тежка задача или твърде голямо предизвикателство, винаги можете да изрисувате само част от него или да направите пътека. Не е необходимо да покриете целия дървен под, за да постигнете красив и неповторим ефект.

Изрисувайте само част от вашия дървен под

Вижте например тази бяла пътека, изрисувана на ръка върху тонирано в сиво дъбово дюшеме с помощта на импровизиран шаблон. Това е една от любимите ни идеи за декориране на дома. Проектът е наречен “Bacterio Template”, а резултатът е повече от впечатляващ. Трудно е човек да откъсне поглед от нея, нали?

Заложете на едрите флорални мотиви

Преобразете целия ви дървен под само с няколко флорални мотива! Комбинирайте смело едри и дребни флорални мотиви и не мислете за симетрията. Понякога асиметрията може да бъде не по-малко очарователна и ефектна.

Заложете на едрите флорални мотиви

Използването на едри шарки и мотиви е един от най-лесните, бързи и забавни начини за декорирате на по-големи помещения. Вземете за пример това чамово дюшеме, тонирано в бяло и декорирано с флорални мотиви в тревисто зелено. Същинска прелест! А забелязахте ли, че флоралните елементи по пода съвпадат напълно с десена на възглавниците? Изключително стилно и артистично!

Прикрийте несъвършенствата на вашия паркет

Прикрийте несъвършенствата на вашия паркет / дюшеме

Старото ви чамово дюшеме ви е омръзнало до болка? Боядисайте го във кралско синьо и добавете симетрично подредени бели флорални мотиви. Големите шарки са особено подходящи за стари дървени подове, защото отклоняват вниманието от несъвършенствата по дървото (драскотини, пукнатини, оченца и т.н.)

Използвайте геометрични форми за по-модерен и съвременен вид

Изрисувайте естествения ви паркет / дюшеме с геометрични форми за по-модерен и съвременен вид

Когато искате да изрисувате целия под, използването на геометрични фигури е може би най-лесният начин за постигане на желания резултат. Предимствата на геометричните шарки не са за пренебрегване. Те се нанасят изключително лесно и бързо (с помощта на предварително подготвен шаблон), а симетричната им подредба придава изключително изчистен и модерен вид на всеки интериор.

Организирайте пространството в дома ви

Използвайте геометрични форми и линии, за да обособите границите между отделните зони или стаи в дома ви. Това е един страхотен подход за дефиниране и оформяне на пространство, който е особено подходящ за къщи с отворено планиране.

На снимката по-долу трапезарията е обособена с помощта на симетрично подредени геометрични линии, създаващи визуалната илюзия за килим.

Използвайте геометрични форми и линии, за да обособите границите между отделните зони или стаи в дома ви.